Voorbeeld van een 0-uren contract
Voorbeeld 0-uren contract in de beveiliging
De beveiligingsbranche kenmerkt zich door seizoensgebondenheid. Veel bedrijven moeten het hebben van evenementen, waar het erg druk is in de zomerperiode. Vandaar dat het gebruikelijk is om flexwerkers aan te nemen, waaronder dus ook 0-uren contracten.
In dit voorbeeld zie je hoe er verwezen wordt naar de CAO binnen de beveiliging:
“Op deze arbeidsovereenkomst zijn de huidige en toekomstige bepalingen van de Collectieve Arbeidsovereenkomst Particuliere Beveiliging van toepassing.”
Voorbeeld 0-uren contract in de horeca
Volgens het CNV en KHN is er sinds januari 2018 een nieuwe CAO van kracht die je verplicht moet volgen als werkgever binnen de horeca. De nieuwe CAO is van kracht tot 31 december 2019.
Via Legal Dutch kun je bijvoorbeeld voor 49€ gemakkelijk een eigen 0-uren contract opstellen. Door een vragenlijst in te vullen krijg je uiteindelijk een overeenkomst met daarin de afspraken die je met de vragenlijst hebt ingevuld.
Wil je het toch zelf en gratis regelen? Dan vind je hier een modelovereenkomst van de FNV Horecabond.
Overige branches
Mocht je in een andere branche zitten, is het verstandig om eerst te checken of het 0-uren contract afhankelijk is van de CAO. Sommige branches staan bijvoorbeeld geen 0-uren contracten toe.
Het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid heeft een overzicht van alle CAO die algemeen verbindend zijn verklaard. Hier kun je zien of jij moet voldoen aan aanvullende eisen bij het opstellen van een 0-uren contract.
Let op: wij kunnen niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website alsmede eventueel advies – per e-mail of via de chatfunctie – geen rechten worden ontleend.